Bælgsæd

Bælgsæd – Tjen penge ved egenproduktion af protein

Hvis du har smågrise/slagtesvin, så kan du bruge bælgplanter til at bidrage til grisenes protein indtag. Det er en forholdsvis billig løsning, etableringen af hestebønner koster mellem 1100 – 1300 pr. ha i indkøbt udsæd. Der er dog en billigere løsning, når du først har haft din første høst, så kan Gl. Buurholt rense dit korn så du kan bruge det som bælgsæd. Det koster mellem 30-80 kr pr. hkg færdigt produkt. Gl. Buurholt kan håndtere de fleste korn, frø og bælg typer, vi har forskellige fabrikker der egner sig til netop dit behov og situation.

 

Dine svin bliver også glade for hestebønnerne, mange oplever bedre mavesundhed hos deres grise. Samtidig kan de give højere tilvækst. Hestebønner er også at foretrække fordi den har vekselvirkning i sædskiftet. Sidst men ikke mindst har det et højt potentiale for et stort udbytte.

Hestebønner bruges bedst til eget behov, da de ikke er så nemme at omsætte.

 

Når du skal have plantet et areal med hestebønner, skal du på samme måde som med en vårbyg mark være opmærksomme på følgende:

  • Bekæmpelse af ukrudt
  • Bekæmpelse af lus
  • Bekæmpelse af svampe

Du skal også være opmærksom på at du skal holde mindst 5 dyrkningsfrie år ved dyrkning af bønner og ærter. Det skal gøres for at mindske den udsæds bårne hestebønnebladplet.

 

Endnu flere fordele

Der er i Danmark en forædlingsafgift på alt korn og frø der bliver sået i Danmark. Dog kan du ved hjemmelavet såsæd spare halvdelen af afgiften, i forhold til at købe nyt såsæd hos foderstoffen. Du sparer derfor flere penge ved at oprense og udnytte din egen såsæd.

 

Gl. Buurholt – Det er os med de mobile fabrikker til forædling og sortering af korn

Kontakt os i dag på tlf.: 96 45 91 99 eller mail visti@buutholt.dk og hør hvad vi kan tilbyde dig.

Copyright © 2019
Gl. Buurholt ApS

KONTAKT OS

[wpforms id="23" title="false" description="false"]

INFORMATION

Buurholtvej 11
Ø. Brønderslev
9700 Brønderslev
Tlf.: 96 45 91 99Mail: bjarke@buurholt.dk