Bejdsning af udsæd, bejdsebehov korn , mangan, rodnet

Bejdsning af udsæd – brug egen udsæd og spar penge

Bejdsning af udsæd - Hvis du benytter dig af eget udsæd, vil du opleve en stor økonomisk besparelse. Samtidig vil du med sikkerhed vide hvordan din såsæd er blevet behandlet. Det er en god idé at tage en prøve af din udsæd for at finde ud af om der er behov for bejdsning. Du kan ved brug af eget udsæd spare mellem 55 og 225 kr. Pr. hektar ved en udsæds mængde på 150 kg. Hos Gl. Buurholt kan vi både hjælpe med bejdsning af udsæd, samt forædling og rensning af din såsæd.

Når du benytter eget udsæd, så skal du huske at betale forædlerafgiften selv, normalt når du køber din såsæd, så er den afgift med i prisen. Men når du benytter dit eget, skal du betale afgiften selv, dog er afgiften halveret når du benytter eget udsæd.

Lille risiko ved at benytte eget udsæd

Der er selvfølgelig en risiko ved at benytte eget udsæd, du er ikke indbefattet af nogen erstatningsordning når du ikke køber certificeret udsæd. Derfor skal kvaliteten tjekkes nøje og kornet skal renses og klargøres ordentligt. Gl. Buurholt kan hjælpe dig med at rense kornet, bejdse det og pakke det i poser. Så sikrer du dig at din udsæd har den højeste kvalitet og de bedste forudsætninger for et godt udbytte.

Det mest oplagte næringsstof at påføre sin udsæd er mangan. Mangel på mangan giver mindre udbytte og derfor færre penge. Gl. Buurholt benytter en coating med mangan vi har udviklet i mange år. Det er nemlig ikke bare sådan lige at påføre udsæden. Der skal benyttes den korrekte mængde, samt mange andre vigtige faktorer.

Gl. Buurholt – Det er os med de mobile fabrikker til forædling og sortering af korn

Kontakt os i dag på tlf.: 96 45 91 99 eller mail visti@buutholt.dk og hør hvad vi kan tilbyde dig.

Copyright © 2019
Gl. Buurholt ApS

KONTAKT OS

[wpforms id="23" title="false" description="false"]

INFORMATION

Buurholtvej 11
Ø. Brønderslev
9700 Brønderslev
Tlf.: 96 45 91 99Mail: bjarke@buurholt.dk