• Dansk
  • Svensk
Kontakt på: 96 45 91 99

Majssorter

Vi sælger Pioneer hybridmajs, der er sorter til både grovfoder samt biogas. Alle frø fra Pioneer er koldtestet og godkendt til GMO fri mælkproduktion. Klik også på den røde tekst ned gennem siden for mere information.

P7326  (FAO 180)
Det sikre valg til de kolde egne, og på uens jorde. Viste sit værd i den kolde majs sæson 2015 hvor den leverede et stort udbytte med et fornuftigt stivelses indhold.

P7378  (FAO 190)
En ny sort med stort tørstofudbytte og det højeste stivelses potentiale. Egner sig ikke til kold og svær jord.

P7034  (FAO 190) er af "Dent" typen og er en nyhed på det danske marked. Hybrider af Dent typen har en højere fordøjelighed af stivelsen, end hvad vi normalt kender ved Flint typen. En Sildig sort af Dent typen er almindelig. Med lanceringen af P7034 mener vi at Pioneer er de eneste der bevidst har fremavlet en tidlig Dent Hybrid som vil gøre sig godt i store dele af Danmark. Majs hybrider af Dent typen har især fortrin ved fodring de første 4 måneder efter snitning. Agronomiske forskelle på Dent versus Flint typen.

P7524  (FAO 200)
En stor plant som er en meget sund og robust sort, Sorten med det højeste tørstofudbytte, et klart valg til biogasmajs. Engelske Forsøg fra 2016

Gode forhold

Mindre gode forholdEnsileringsmidler - Inoculant Product Guide


 

 

DuPont Pioneer majshybrider til helsæd er forædlet efter en høj energiproduktion, god fordøjlighed af helplanten og stærke agronomiske dyrkningsegenskaber. Pioneer har siden 1990 udført storparcel forsøg ude hos landmænd i England og Irland. Forsøgene kalder vi for PACTS (Pioneer Accurate Testing System). Bortset fra det sydlige England er klima og dyrkningsbetingelser sammenlignelige med de danske forhold for majsdyrkning. Hvorfor du som landmand kan anvende disse forsøg til udvælgelse af en majshybrid til netop dine marker (PACTS forsøgene finder du nederst på siden).

Pioneer markedsfører 4 sorter i Danmark, disse sorter er nøje udvalgt til Danmark. Information omkring sorterne, samt de engelskeforsøg kan du læse i nendenstående links. Det vil tage 10 sekunder at downloade!

/upload/Scandinavia20PACTS20Book20Eng_4.pdf